Uit verleden tijd - tijdelijk onbewoonbaar...

Ooit, nog niet zo héél lang gelden, maar lang genoeg om verleden tijd te zijn, was dit huis een héél voornaam huis. Een 'Villa' met hoofdletter geschreven.
In 1902 is het gebouwd in Eclectische stijl (het combineren van kenmerken van verschillende stijlen). De voorkant is érg voornaam, de achterkant is wat saai, maar dat weet je niet want je komt nooit aan de achterkant. Dus waarom zou je die dan mooi maken!
Het is gebruikt als woning van de directeur van het tegenover gelegen Sint Antonius ziekengasthuis, óók uit 1902, dat beheerd werd door de Zusters van Liefde. Het stond aan de Molenstraat. Het gasthuis is in 1974 afgebroken. De 'Villa' staat er nog steeds, maar is al lang niet meer zo voornaam. 
Een tijdje heeft er nog een dokter van het nieuwe Sint-Lambertus ziekenhuis (nu het Elkerliek-ziekenhuis), dat aan de andere kant van de stad werd gebouwd, in de 'Villa' gewoond. Maar nu staat het al jaren leeg. De laatste jaren is er zelfs een woonwijk achter tegen de tuin van het huis aan gebouwd. Nu wil er niemand meer wonen en is het, samen met de tuin, in ernstig verval geraakt. Ten einde raad wordt het nu door opbod verkocht. Mogelijk vind het dan toch nog een bewoner die de geschiedenis en het huis in ere wil herstellen. Hoop doet leven: deze eeuweling heeft dat zeker verdiend. Wie bied meer? 1x, andermaal, verkocht!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Luisteren

Cherokee wijsheid (Indian wisdom) - Twee wolven (two wolves)

Triskele - Triskelion - Magisch symbool