10 juli 2018

Verwachtingen kennen

Verwachtingen kennen  

Anderen voldoen maar zelden altijd aan de verwachtingen die je over ze hebt.
Dat leidt tot teleurstelling en zelfs tot einde van relaties. 

Dat kun je voorkomen, niet door verwachtingen naar beneden bij te stellen, maar door de verwachtingen die je van anderen hebt ook volledig op jezelf toe te passen en ze waar te maken. 
Alleen dan is de ander in staat om aan jouw verwachtingen te gaan voldoen.


Als dan blijkt dat je nu zelf nog niet aan je eigen ambities kunt voldoen ga je wat milder op het niet voldoen aan jouw verwachtingen reageren. 

Je gaat je ambities daardoor niet direct verlagen. Je kunt jezelf wel wat meer tijd geven of een andere weg bewandelen. Geef jezelf tijd en rust om je doel te bereiken. Mogelijk kan die ander je dan weer dichter benaderen en ga trek je weer meer samen op, want samen maakt sterk.

Als blijkt dat jij maar niet kunt voldoen aan de verwachting van een ander, een vriend, je partner, collega, ouder, kind, dan is het ook hier zinvol om naar je eigen verwachting over die ander te kijken. 

Je kunt die ander niet veranderen namelijk, je kunt alleen jezelf veranderen. Dat laatste doe je natuurlijk alleen door jezelf te blijven niet door je aan die ander aan te passen. En daar zit vaak het knelpunt.

Onderzoek jezelf en kijk of je aan je eigen verwachtingen bent blijven voldoen. Mogelijk ben je hier van afgeweken omdat je jezelf aan de ander  hebt aangepast. Dan ben je meer onherkenbaar en onbetrouwbaar geworden. Door jezelf trouw te blijven zal de ander je weer her-kennen en win je het vertrouwen langzaamaan weer terug. 

Ken jezelf; Gnothi Seauton.

Mk
201807.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verbeter de wereld, begrijp de wereld en begin bij jezelf.

Beste vriend,   Je blijft volhouden en herhalen dat de democraten en socialisten een verkeerde koers var...