Inspiratie

In-spirit-living = In de geest leven.

Leven naar je eigen vrije wil, je eigen in-zicht.

Spirit / geest

Dit begint met een zoektocht (naar de Graal). Een zoektocht zoals beschreven in de mysterieuze (*1) Graalverhalen maar ook al véél eerder in de, (rond 300 na Chr.) verboden  boeken van de Gnosisten.

Helder en ver-licht komende uit je eigen donkere beperkingen (*2), ga je op zoek naar wat werkelijk van belang is voor jou en jou alleen.
Voor mij is deze zoektocht naar de Graal een zoektocht naar de betekenis van het gnosticisme, zoals mysterieus maar mooi beschreven in de vele Parcifal- en Graalverhalen en de verhalen over de ridders van de Ronde Tafel in de Arthur-saga, en vandaag de dag in boeken over de da Vinci code, de Katharen, Tempeliers en labyrinten in Frankrijk en de recent herontdekte gnostische evangeliën over het werkelijke leven van Maria Magdalena en Jezus
Ronde Tafel  Arthur / Graalridders

Tempeliers / Graalridders
Graal in Avalon (Neu-Schwanstein)

Het pad van deze zoektocht gaat niemand alleen: eenmaal op weg krijg je aandacht, steun en advies van liefhebbende mensen die, net als jij, op dit pad zichzelf zijn of zoeken, en hulp van jou krijgen of aan jou geven als je daar toe in staat bent. Soms loopt iemand als vriend of partner je leven lang met je mee, vaak zijn helpers terloopse ont-moetingen, tijdelijke passanten of geestverwanten. Maar hoe dan ook, je bent samen op weg.


vrienden ont-moetenInspiratie, in combinatie met een gezonde motivatie, zet je aan tot ont-moeten.

Inspiratie geeft je de (vrije) geest om tot mooie ontwikkelingen te komen. Als je iets ont-dekt (vrij maakt) wat je goed doet, is het de inspiratie die je aanzet om het verder te ont-wikkelen en te delen.

Motivatie is iets wat je door een ander aan je op laat leggen om te gaan doen, zonder daarbij je grenzen te bewaken. Motivatie kan je dingen laten doen die niet goed voor je zijn, te ver gaan.

Inspiratie komt echter uit jezelf en jij bepaalt tot hoe ver je gaat. Ook dan kun je jouw eigen grenzen over-schrijden, maar dan ligt de oorzaak bij jezelf en heb je alle middelen binnen bereik om je grenzen opnieuw te gaan beschermen, of wat verder te ver-leggen als het je goed af gegaan is.(*1)  Mysterieus, omdat het verhaal iets beschrijft dat in de gewone dagelijkse wereld niet mogelijk is, de ware betekenis is verborgen. Schrijvers en lezers van dit soort teksten werden verbannen, verketterd en zelfs vermoord. De ware betekenis van deze verhalen was slechtst bekent bij een kleine groep intellectuele leiders (kerk en staat) en die betekenis mocht zeker niet bekent worden bij het gewone volk.
(*2) Donkere beperkingen zijn de vanaf je kindertijd aangeleerde gewoonten die je als 'gewoon' ziet, alsof ze als zekerheid bij je leven horen  zoals angst, stress, verlangen, gehechtheid, van alles moeten en aangeleerde dogma's. Je gaat ze pas afleren als je je er bewust van wordt.Dat afleren is vaak moeilijker dan je denkt., maar met  het nodige doorzettingsvermogen in alle gevallen mogelijk. (Zie ook: loslaten). Het begint met zien dat niets is zoals het lijkt en alles is zoals jij dat zou willen. Maar let op met wát je wil, ook in gedachten. Een boek dat mij op weg hielp om dit te begrijpen is: De Celestijnse Belofte van James Redfield.
Maria Magdalena geïnspireerd door de Graal


Reacties

  1. De foto - vrienden ont-moeten - is van mijzelf. De overige afbeeldingen komen van internet.
    De tekst is van mijzelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Luisteren

Cherokee wijsheid (Indian wisdom) - Twee wolven (two wolves)

Triskele - Triskelion - Magisch symbool