Superzonnestorm 2012 / 2013


1859: Een superzonnestorm van electrisch geladen deeltjes veroorzaakt grote storingen in het aardelektromagnetisch veld waardoor accu's massaal sneuvelen en telegraafstations in staat zijn om zonder accu berichten te verzenden. Over het hele Noordelijk halfrond is het Poollicht te zien. Zó fel dat veel mensen denken dat de stad in brand staat.
2012/2013: De zon staat véél dichterbij de Aarde dan ooit. De activiteit vd zon is in 2013 op maximale capaciteit. Tot nu toe zijn de zwaarste stormen nog net aan de Aarde voorbij gegaan. Mocht je binnenkort echter denken dat je stad in vuur en vlam staat begin dan maar vlug met sprokkelen van hout en ben zuinig op schoon drinkwater ;-) Het gps-net, maar véél belangrijker nog, het electriciteitsnet én alles wat daar aan gekoppeld is zal voor jaren uitvallen. Is dit waar de Maya's ons voor waarschuwen?


Normale zonnevlammen lichten de hemel in Noord-Scandinavië op. Dit verschijnsel noemen we het Noorderlicht. Als de intensiteit toeneemt zullen de lichten ook in West-Europa zichtbaar worden. Omdat ze meer gloed gaan krijgen gaan ze er uit zien als vlammen van een vuurzee.


Aurora Borealis (Nooderlicht)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Luisteren

Cherokee wijsheid (Indian wisdom) - Twee wolven (two wolves)

Triskele - Triskelion - Magisch symbool