Uit liefde voor je hart - Out of love of the heart

Je hart opnieuw opstarten.We leven in een wereld die door succes wordt gedreven, doelgericht, multi-tasking, en met hoge verwachtingen van snelle resultaten. Dit alles kan uiteindelijk zijn tol eisen. Het concept van 'less is more "is slechts een concept. Een dergelijke wereld blijkt niet aan ons besteedt. Het patroon is voor velen onontkoombaar en dit zorgt ervoor dat er een verhoogde kans is op een burn-out.

Hier zijn enkele patronen waardoor ons hart kan crashen:
 • Innerlijke druk om te presteren, te bereiken en uit te voeren. Van alles meer en meer en nog beter en beter… 
 • Vrees dat als we op de pauze-knop drukken, rust nemen, wij niet langer in de running zijn, er niet meer bij horen. 
 • Recycling, steeds herbeleven van het verleden. Op een of andere manier vergeten we dingen af te sluiten. Dus we blijven rond lopen met een oud leven (sneeuw van gisteren, door de dooi al weer verdwenen maar we herinneren ons nog dat het er was, verheerlijken het bijna), vergeten om onszelf te upgraden, ontwikkelen ons niet meer verder. 
 • De vanzelfsprekendheid, het niet kunnen koesteren en het waarderen van de speciale momenten in ons leven. We zien niet dat waar we zo dringend naar verlangen en zo gemotiveerd naar streven steeds al binnen ons bereik hebben. We zien niet en gaan er achteloos aan voorbij. We leven maar door zonder te be-leven. 
 • Het missen van de intense momenten die ons dat extra gevoel geven, want we zijn altijd bezig met het volgende. We laden ons hart niet op met nieuwe energie. We verbruiken alles tot we doodop zijn. 
 • Kritiek van onszelf over waar we zouden moeten zijn in plaats van waar we zijn: "Ik heb het gevoel alsof alles op de automatische piloot gaat, en ik ben vergeten wie ik ben." 


Als we voorbij gaan aan de aantasting van ons hart (de pijn, ontevredenheid, verloren dromen, scheiding, wensen en verlangens) en wij doen alsof deze dingen er niet toe doen, dan draaien we op onze mentale, egocentrische, en fysieke inspanningen, met als gevolg dat ons hart zal bezwijken.


Het is noodzakelijk dat we de tijd nemen om te luisteren naar ons hart, en ontdekken wat er echt gaande is binnen, luisteren naar onze diepere gevoelens, onze emoties leren te uiten naar onszelf en leren om te uiten naar de buitenwereld wat ons zelf werkelijk bezig houd. 

Hier zijn zes essentiële sleutels die ons kunnen helpen om ons hart opnieuw op te starten.
 • Verwijder de oude negatieve gedachten en patronen die je te ondermijnen en niet meer bij te dragen aan een positieve stroom van je leven. 
 • Verhoog je streven naar gevoelens van waardigheid, vreugde, creativiteit en een gevoel van verbondenheid. 
 • Neem rust om ruimte te maken om te herstellen, te luisteren naar jezelf en geef jezelf je volledige aandacht aan wat er gaande is in je hart. Geef jezelf toestemming om te uiten wat er in zit. 
 • Neem pauze en kom terug van de uiterlijke omgeving die ervoor zorgt dat je stress ervaart Vul jezelf met de stilte van je aanwezigheid, zeer effectief en stressontlastend. Vakantie nemen alleen is niet opladen, intens beleven van rust gebeurt alleen door liefde te ervaren, in het moment, hier en nu, met liefdevolle mensen om je heen en dicht bij je. Dat geeft energie en laad je hart weer op. 
 • Laat je hart open en vrij en durf van ieder moment te genieten in alle rust, zonder te oordelen. 
 • Vergeet niet dat je zelf de bron bent, het universum of de natuur, en dat je veel groter bent dan je lichaam en je leven, en dat deze bron je de mogelijkheid geeft om je opnieuw op te starten (Feniks, vuurvogel). Het is door te luisteren met aandacht en de bereidheid om deel te nemen in de meest vitale energie van ons leven, onze hartenergie, dat we ons kunnen opladen in de liefdevolle samenleving met anderen.

Vuur in je hart

Kwetsbaar? Ja. Belonend? Enorm.

Deels overgenomen van: http://www.abrightnewworld.nl/blog/6-toetsen-om-ons-hart-opnieuw-op-te-starten/obj4285489

Reacties

Populaire posts van deze blog

Luisteren

Cherokee wijsheid (Indian wisdom) - Twee wolven (two wolves)

Triskele - Triskelion - Magisch symbool