Werelvrede in je gezin - World Peace Flame


Wereldvrede in je gezin - World Peace Flame


Wereldvrede begint toch echt eerst bij het handhaven van de vrede in je eigen gezin.
Eerst het gezin waar je uit komt, daar leer je de basis, en later in het gezin dat jezelf hebt gevormd.
In dat gezin bouw je de basis, hoe klein soms ook, uit naar een goed voorbeeld voor je medegezinsleden.

Laat duidelijk zijn dat dit niet betekent dat jij jezelf moet op offeren om de vrede ten alle tijden en ten koste van jezelf te handhaven.

Neen, het is gemeenschappelijk belang en vraagt dus gemeenschappelijke inzet, maar jij bent bereid om je hier ten volste voor in te zetten en in te zien dat de ander hier net zoveel moeite voor moet doen dan jij.
De ander gaat net zo vaak de fout in dan jij.

De kunst is dus om niet te oordelen maar ieder moment en iedere nieuwe gebeurtenis met een open vizier te bekijken of aan te gaan. Wat niet goed is gegaan in het verleden is hooguit een leermoment en als je dat in kunt zien heb je de mogelijkheid om in een nieuw moment, hier en nu, anders te handelen.
Dit bespreek je ook met de ander en je vraagt om samen aan de toekomst te werken.
Als de ander dat niet wil doe je een stapje terug maar je laat altijd de deur open voor die ander om terug te keren op de gemaakte stappen.

Vrede begint met het uitstralen van zelfvertrouwen (de vlam) en daaruit voortvloeiend het vertrouwen in die ander, ook al stelt die jou wel eens teleur. Geloof me, dat doe jij die ander ook, zonder dat je het altijd in de gaten hebt. Maar als die vlam eenmaal ontstoken is gaat het vuurtje steeds feller branden, als je het maar voeding (energie) geeft.Dat is ook wat de World Peace Flame als betekenis heeft.

Namasté
Reacties

Populaire posts van deze blog

Luisteren

Cherokee wijsheid (Indian wisdom) - Twee wolven (two wolves)

Triskele - Triskelion - Magisch symbool