18 januari 2019

Verborgen suiker bedrog

Gedeïoniseerd suiker is suiker uit fruit,  waar alle andere stoffen zoals vitaminen, mineralen, geurstof, zuursmaak en kleurstof door niet duurzame ionisatie (chemisch) uit worden verwijderd. Wat overblijft is pure calorierijke suiker zonder enige voedingswaarde. Het wordt als verder smaakloze zoete stof overal ingestopt.

Dit alles om de naam suiker, sucrose, fruitsuiker, enz… niet te hoeven vermelden. Het moet volgens de wet op de verpakking vermeld staan als toegevoegde suiker maar dat gebeurt niet.


Het zit in duizende producten verborgen. Op voor consumenten niet toegankelijke voedingsmiddelen congressen wordt het door de machtige suikerindustrie massaal gepromoot. Het is dé manier om ongemerkt toch overal suiker in te doen zonder het te hoeven vermelden. Dat vermelden gebeurt dan als geïoniseerd sap of een andere onherkenbare term. Het zit zelfs in biologische babyvoeding. Het bedrog kan niet groter zijn. 

En dan zegt de overheid dat ze de suiker consumptie wil terugdringen! Dan eerst deze ‘vreemde’ omzeiling van eerlijke etikettering aanpakken. Tijd dat er een eerlijk en herkenbaar keurmerk komt met betrekking tot ongezonde toevoegingen, zoals het ‘stoplicht’. Dan zijn deze onduidelijke termen niet meer zinvol want toegevoegde suiker, in welke vorm dan ook, is dan een groot rood stoplicht.


Bron: Keuringsdienst van Waarde

2019 01.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De energiesystemen van Moeder Aarde.

De energiesystemen van Moeder Aarde.   Leylijnen (uiterlijke aardenergie)  en chakra’s (innerlijke energie) staan met elka...