15 oktober 2018

Klimaatverandering en de rol van de mens


Klimaatverandering en de rol van de mens

 



De klimaatverandering wordt óók door het ingrijpen van de mens veroorzaakt.
Vooral omdat de natuurlijke balans altijd veranderingen in natuurverschijnselen heeft kunnen opvangen met geleidelijke schommelingen in temperatuur als gevolg.

Ik baseer dit op de volgende signaleringen;

  • De Aarde komt langzaamaan steeds dichter bij de Zon te staan.
Dat is jaren geleden al vastgesteld door NASA.
Dat gaat geleidelijk aan.
Daardoor wordt het op Aarde langzaamaan warmer.
De Aarde is echter van nature in staat om die temperatuur verhoging op te vangen door zich aan te passen.

En daar gaat het mis.

  • De bescherming tegen opwarming is door activiteiten van de mens juist afgenomen. Denk hierbij aan de afbraak van de Ozonlaag. Die beschermt tegen zonnewarmte maar is juist op de beide Polen met momenten sterk afgenomen waardoor deze zijn gaan smelten, juist nu we dichter bij de Zon staan dan ooit, waardoor dan weer de waterstromingen op Aarde veranderen, die het klimaat (windstromingen) wereldwijd beïnvloeden.

  • Aantasting van de Ozonlaag wordt vooral veroorzaakt door uitstootgassen (oa. smog) van de industrie. Aanpassing zou voor de grote industriebedrijven (multinationals) veel kosten meebrengen met als gevolg een enorme afname van de winstuitkering naar aandeelhouders. Burgers zijn moeilijk te motiveren om hier aan mee te betalen.

  • De uitstoot van CO2 veroorzaakt ook een temperatuurverhoging op Aarde maar minder dramatisch. Toch wordt dit door de politiek aangegrepen als hoofdoorzaak. Mijn vermoeden is dit gedaan omdat zo de invloed van de industrie gebagatelliseerd kan worden. CO2 komt ook voor in de natuur in water en ijs, maar is door de natuur vooral ook opgeslagen in olie en kolen.

  • In water en ijs zit het als opslag voor korte termijn (honderden jaren). Het moet langzaam aan vrij komen of opgeslagen worden als dat van nature nodig is. Nu komt het door de veel te snelle opwarming van de Aarde in veel te grote mate vrij waardoor het in bepaalde mate de opwarming als katalysator versnelt. Het zou nu juist opgeslagen moeten worden.

  • In olie, gas en kolen zit CO2 in diepe of versteende lagen in de Aarde beschermt waardoor het nooit meer vrij kan komen en de Aarde beschermt tegen schokken van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen (demping) maar vooral tegen opwarming vanuit de kern van de Aarde.
Nu we al die olie, gas en steenkool  uit de Aarde weggehaald hebben is deze dempende werking sterk afgenomen, komen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen steeds vaker voor en kan mede door het in deze stoffen aanwezige CO2, de warmte uit de Aardkern dichter  naar het Aardoppervlak komen. Ook dit brengt dus een niet te onderschatten, maar niet onderzochte mate van opwarming met zich mee. Deze opwarming is geheel aan ingrijpen van de mens te danken.
Deze oorzaak wegnemen is bijna onmogelijk en waarschijnlijk erg duur. Mede omdat dit inhoudt dat we per acuut moeten stoppen met olie, gas en steenkool uit de Aarde te halen.
Niet zo verwonderlijk dat deze oorzaak nergens genoemd wordt.

Of CO2 terugpompen in de Aardkorst zal helpen betwijfel ik sterk omdat dit beschermt werd door de olie en de steenkool. Een vervanging hiervoor ontwikkelen is onmogelijk of enorm duur. De kennis ontbreekt ook volledig.

  • CO2 is een broeikasgas en aanwezig in de dampkring verhoogt het de temperatuur op Aarde omdat het de warmte die weg wil van Aarde tegenhoudt en terugstuurt naar het Aardoppervlak. De Aarde heeft deze CO2 juist van nature weggehaald uit de atmosfeer en vooral opgeslagen in olie en steenkool om het zo definitief daar uit weg te houden. Tevergeefs! Met alle gevolgen van dien.

  1. Aantasting door ingrijpen van de mens van de beschermende laag van de Dampkring is hier de oorzaak van.
  1. Aantasting door ingrijpen van de mens van de beschermende laag van de Aardkorst is hier de oorzaak van.
  2. Vrijkomen van CO2 (dat voor eeuwig was opgeslagen door de natuur) werkt als katalysator op de toegenomen opwarming door de Zon.


Daarom kan de toegenomen opwarming van Aarde door de Zon niet goed door onze Aarde worden gedempt.


Mario Kuijpers
20181015.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De energiesystemen van Moeder Aarde.

De energiesystemen van Moeder Aarde.   Leylijnen (uiterlijke aardenergie)  en chakra’s (innerlijke energie) staan met elka...