29 januari 2014

2014, jaar van het paard.

31 januari 2014.
Het begin van het Chinese nieuwe jaar: het jaar van het paard.
Het paard staat voor geduld en doorzettingsvermogen. Het brengt geluk en voorspoed.

Al eeuwenlang viert men dan het begin van de nieuwe lente, dus nieuwe kansen en de Goden worden bedankt voor het geleerde in het oude jaar.

Veel mensen vertalen de symboliek van het paard helaas in aanstaande snelle groei van economische welvaart.
Het symbolische  zit echter in het vertrouwen hebben dat je met geduld en doorzettingsvermogen zelf in staat bent om je doelen te verwezenlijken. En dan zeker niet alleen de economische.
Door geduld en doorzettingsvermogen komen geluk en voorspoed vanzelf naar je toe. Je dwingt het over je zelf af.

Helmond is dit jaar uitgekozen voor de viering in Nederland. Chinezen hebben daarom een vuurwerkevenement aangeboden bestaande uit een combinatie van een  kleurrijke lasershow, sierlijk grondvuurwerk met een kort optreden van een ruiter te paard, afgesloten met een spectaculaire vuurpijlencombinatie direct boven de hoofden van de toeschouwers. Een extra dimensie werd toegevoegd doordat de show plaats vond in de kasteeltuin.
Een goed begin. Zo zou de wisseling van het oude in het nieuwe jaar altijd gevierd moeten worden. Feestelijk, sierlijk, spectaculair met bijhorende symbolische diepgang. Geen wanklank te bespeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De energiesystemen van Moeder Aarde.

De energiesystemen van Moeder Aarde.   Leylijnen (uiterlijke aardenergie)  en chakra’s (innerlijke energie) staan met elka...