15 oktober 2012

Inspireren doe je zo...

Inspirerend verhaal van Herman Wijffels.

Herman Wijffels was onder andere voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, lid van de Board van de Wereldbank te Washington, kabinetsformateur en voorzitter van de SER. Momenteel is hij hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht en co-voorzitter van World Connectors, een organisatie die zich inzet voor een duurzame en rechtvaardige wereld.


Herman Wijffels pleit voor een nieuw bewustzijnsniveau, waarbij de economie ten dienste staat van mensen. De ondernemingsgewijze productie zal centraal blijven staan maar bedrijven worden beoordeeld op wat ze bijdragen aan de samenleving en het geluk van gewone mensen. Het gaat ook om de kwaliteit van relaties tussen de mensen onderling, waarbij rekening wordt gehouden met de toekomstige generaties.


Volgens Herman Wijffels is de grote uitdaging voor de 21e eeuw om met behulp van nieuwe technologie binnen de grenzen te blijven van het draagvermogen van de aarde. Nieuwe technologie gaat ons echt helpen en door in te zetten op duurzaamheid zal de Nederlandse economie concurrerender worden.


De ICT technologie zal steeds meer gaan inspelen op hooggeschoolde medewerkers die Het Nieuwe Werken gestalte geven. Het Nieuwe Werken vraagt leiders die de kunst van het delegeren verstaan en de krachtbronnen van hun medewerkers aanboren. Leiders worden ook beoordeeld op wat zij bijdragen aan de samenleving en het geluk van gewone mensen. Herman Wijffels pleit voor meer vrouwen in de top van organisaties. “De interactie tussen man en vrouw is de kern van het creatieve proces.” De Nieuwe Leider zal ook streven naar de juiste harmonie tussen werk en privé; hij heeft meerdere petten maar uiteindelijk is een gezond privé leven de basis voor gezond leiderschap.


Herman Wijffels zet mensen aan het denken en dat een mooiere en betere wereld een realistisch optie is.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De energiesystemen van Moeder Aarde.

De energiesystemen van Moeder Aarde.   Leylijnen (uiterlijke aardenergie)  en chakra’s (innerlijke energie) staan met elka...